مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو کرمانشاه در راستای اجرای برنامه های بهداشت مواد غذایی، و به منظور تامین سلامت نان برنجی – کاک -نان خرمایی- و نان شکری ، جلسه آموزشی توجیهی با همکاری مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه و با حضور کلیه متصدیان نان برنجی پزان سطح شهرستان برگزار کرد.
در این جلسه مهندس لاله مظفری کارشناس مسئول آموزش و پژوهش اداره نظارت برمواد غذایی و مهندس رسول اسد اللهی کارشناس مسئول فراورده
های آردی قندی در خصوص اهمیت
بهداشت و سلامت مواد غذایی، عوامل تهدید کننده سلامت ، عدم استفاده از رنگ های مصنوعی و استفاده از
خمیر خرما دارای پروانه بهداشتی معتبر – بهداشت فردی و محیط - نقش متصدیان و
مسئولین فنی در تامین سلامت این فراورده،
و انتظارات اداره نظارت بر مواد غذایی از
متصدیان و مسئولین فنی ، مطالبی بیان کردند.
مهندس لاله مظفری گفت: در میان
افزودنیهای مواد غذایی رنگ از اهمیت ویژه ای برخوردار است استفاده وسیع از از رنگ
ها در مواد غذایی به دلیل جذابیت و بازار پسندی ، تحریک اشتهای مصرف کنندگان و
ترغیب آنها به خرید و همچنین جبران رنگ از دست رفته در زمان نگهداری یا فرآیند غذا
از دیر باز مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان مواد غذایی بوده است تحقیقات سالهای
اخیر نشان داده است که بسیاری از رنگهای مصنوعی عامل ایجاد کننده اختلالاتی ازقبیل
آسم ، اختلالات کبدی و تومور های بدخیم و حتی تاثیر برروی فرایند های مغزی مانند
تاثیر برروی قدرت یادگیری و رفتار به ویژه در قشر آسیب پذیز کودکان و نوجوانان می
باشد.
مهندس رسول اسدالهی در ادامه گفت: رنگهای
مصنوعی مواد رنگی هستند که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می آیند و دامنه کاربرد
آنها نا محدود بوده و در صنایع رنگرزی ، داروسازی ، میکرب شناسی ، صنایع غذایی
و... کاربرد دارند .رنگ ها می توانند عوارضی نظیر:آسم ،کهیر، هایپراکتیویتی در کودکان،
تضعیف سیستم ایمنی ، واکنش های آنافیلاکتیک ، اختلال در خواب ، ایجاد فشارخون
،آلرژی، کاهش سطح ویتامین ها و حتی اثرسرطان زایی و آسیب کبدی داشته باشند.