<span lang="FA">کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:</span><span lang="FA"> </span><span lang="AR-SA">محققان اثر خوراکیهای با رنگ مصنوعی را با اثر حذف این خوراکیها مقایسه کردند و نتیجهگیری آنها این بود که وقتی کودکان موادخوراکی با رنگ مصنوعی مینوشند، بیشتر احتمال دارد که «بیشفعال» شوند.</span><br> <span lang="AR-SA"></span><span lang="AR-SA">مهندس شمسی جوادی زاده گفت: دانشمندان اثر این رنگهای مصنوعی را مستقیما روی گروههایی از بچههای ۳ ساله و ۸ ساله بررسی کردهاند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگها میتواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری ،</span><span lang="FA">اختلالات خواب و بیقراری </span><span lang="AR-SA">را به وجود آورد.</span><br> <span lang="AR-SA"></span><span lang="AR-SA">وی افزود: والدین میتوانند با حذف این گونه خوراکی ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکیهای خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه این که حذف این خوراکیهای «رنگشده»، هیچ کمبودی در بچهها ایجاد نمیکند، چون خوراکیهای با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیهای خاصی ندارند.</span><br> <span lang="AR-SA"></span><span lang="AR-SA">این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد: والدین موقع خرید خوراکی های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیهای و نیز «مواد تشکیلدهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشتهاند.</span><br> <span lang="AR-SA"></span><span lang="AR-SA">جوادی زاده با اشاره به اینکه این روزها برخی مغازههای فروشنده لوازم شیرینیپزی اقدام به فروش رنگهای خوراکی پودری میکنند خاطرنشان کرد: <span> </span>اغلب این رنگها نهتنها استاندارد و قابل تایید نیستند، بلکه بهصورت غیربهداشتی تولید و عرضه میشوند. برخی از این رنگها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده میشوند و برای سلامت فوقالعاده خطرناک هستند.</span><br> <span lang="AR-SA"></span><span lang="AR-SA">او گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینیجات اصرار به استفاده از رنگهای مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بستهبندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به جای استفاده از رنگهای مصنوعی سراغ رنگهای طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگهای میوههایی چون آلبالو، توت فرنگی و ... برای شیرینی یا نوشیدنیهای خود استفاده کنید.</span><span lang="FA">درمیان رنگهای غیر مجاز خوراکی تارتارازین (زرد)بیشترین رنگ مصرفی ( خصوصا در شیرینیها )بوده و این در حالیست که گزارشهای زیادی در مورد سمیت این رنگ و حساسیت شدید نسبت به این رنگ گزارش شده است.در خصوص عوارض رنگهای غیرمجاز<span> </span>این رنگها میتواند در بچه ها باعث خلق و خوی بد، شود پس باید توجه کرد که استفاده از این رنگها اثرات نابجایی را برسلامتی کودکان وخصوصآ در درازمدت در بدن انسان می گذارد.</span> <p class="MsoNormal" dir="RTL"><span lang="FA"> </span><span lang="AR-SA"></span></p>