معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: تقلبات در
حوزه مواد غذایی یک معضل جهانی است اما میزان تقلبات در موراد غذایی در محصولات
فله ای و بدون مجوز بسیار بیشتر از محصولات کارخانه ای است.
دکتر قباد محمدی در نشست خبری که در روز سه شنبه بیست و سوم
مهرماه در سالن جلسات معاونت غذا و دارو و به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد گفت:
آن دسته از محصولات خوراکی و آشامیدنی که در کارخانه تولید می شوند هم از سطح عرضه
و هم از خط تولید نمونه برداری شده و مورد آزمایش قرار میگیرند درنتیجه می توان
گفت سالم تر هستند . همچنین وجود مسئول فنی در کارخانه ها و کارگاه های تولیدی
باعث نظارت و کنترل بهتر می شود.
دکتر شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و
بهداشتی معاونت غذا و دارو نیز در ادامه جلسه افزود: بر اساس آمار اعلام شده از سوی
(FAO) فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، در دنیا هشتصد میلیون گرسنه وجود دارد و حدود دو میلیارد
نفر دچار سوء تغذیه هستند.
وی گفت: هفتاد درصد مردم در کشور ما وزن متعادل ندارند و از
این میزان هفده درصد مردان و سی درصد زنان دچار چاقی هستند که دلیل عمده تمامی
اینها به عدم وجود الگوی صحیح تغذیه برمیگردد.
دکتر مستوفی خاطرنشان ساخت: یکی از معضلات مهم در حوزه
تغذیه فساد مواد غذایی و عدم نگهداری صحیح مواد غذایی است که این امر موجب می شود
که بخش عمده ای از مواد غذایی از بین برود.
دکتر مجید محمودی مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو نیز در
ادامه اظهار داشت: طرح کشوری(PMS) پایش و نمونه برداری محصولات سطح عرضه برنامه ای است که از سوی وزارت بهداشت انجام می
شود در این طرح به صورت مداوم تمامی محصولات خوراکی ، آشامیدنی و کشاورزی از سطح
عرضه نمونه برداری شده و توسط آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو
آزمایش می شود . محصولاتی که دارای مشکل باشند به مدیریت نظارت بر مواد غذایی
اعلامی میشود تا برخورد لازم صورت گیرد.