رئیس اداره
تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو: با توجه به سرد تر شدن هوا
احتمال شیوع بیماریهای
تنفسی به ویژه آنفلو آنزا در جامعه بیشتر شده و یادآوری رعایت نکات بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلای افراد
به این بیماری لازم به نظر می رسد.
دکتر وریا رحیمی افزود: علایم شروع
این بیماری ناگهانی بوده و با علایمی
مانند
درد شدید
عضلانی و مفصلی، بی اشتهایی، سردرد شدید، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، عطسه، گلودرد، احساس ناراحتی شدید در قفسه سینه، سرفه خشک و شدید،
خستگی و ضعف
باتداوم 2یا 3
هفته ای و تظاهرات گوارشی همراه می باشد.
وی خاطرنشان ساخت: سرماخوردگی و
آنفلوآنزای فصلی هر دو بیماری ویروسی می باشند و تنها از نظر نوع ویروس و شدت
علایم با هم تفاوت دارند. بعضی از افراد و گروههای سنی که در معرض ابتلای بیشتر
بوده و در صورت ابتلا احتمال عوارض بیماری نیز در آنها بیشتر می باشد عبارتند از
کودکان زیر 5 سال ، زنان باردار، سالمندان بالای 65 سال ، بیماران مبتلا به دیابت
، افراد دارای بیماری مزمن ریوی ، بیماران قلبی عروقی، افراد با بیماری مزمن
کلیوی و افراد دارای نقص سیستم ایمنی.
دکتر رحیمی تاکید کرد: همچنین کلیه
کارکنان مراکز درمانی که با بیماران ارتباط دارند، کارکنان مراکز نگهداری سالمندان
و افرادی که در خانواده از بیماران و یا افراد سالمند نگهداری میکنند بیشتر در
معرض خطر ابتلای به آنفلوانزا می باشند و توصیه می شود این افراد پر خطر ضمن مشاوره با پزشک حتما واکسن
آنفلوانزا دریافت نمایند.
وی گفت: باید توجه داشته باشیم که افراد مبتلا به آنفلوانزا
قبل و بعد از شروع علائم میتوانند بیماری را به دیگران انتقال دهند و ویروس
آنفلوانزا در هنگام سرفه یا عطسه و حتی صحبت کردن از طریق هوا به دیگران منتقل
میشود لذا راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار آسان است: رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی مکرر دستها، رعایت آداب
تنفسی در زمان عطسه و سرفه کردن، رعایت فاصله حداقل یک متر از افراد در زمان صحبت کردن، استفاده از ماسک ،
پرهیز از دست دادن،
روبوسی با
افراد بیمار و پرهیز بیماران از حضور در مکان های پر جمعیت از راه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا است.
رئیس اداره
تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو با اشاره به اینکه دانش آموزان می
توانند ضمن ابتلای خود، بیماری را به سایر دانش آموزان و همچنین خانواده ها انتقال
دهند عنوان کرد: برای جلوگیری از
ابتلا دانش
آموزان به بیماری های تنفسی به ویژه آنفلوآنزا در مدارس رعایت نکات بهداشت فردی
باید به آنها آموزش داده شود.
وی در ادامه افزود: شستشوی مکرر و
صحیح دست ها با آب و صابون به خصوص قبل ازخوردن غذا ، پرهیز از تماس دست ها با چشم
و دهان، جلوگیری از وارد کردن اشیا خارجی مثل مداد به دهان ، آموزش آداب صحیح عطسه و سرفه کردن ، استفاده از
دستمال کاغذی، رعایت فاصله حداقل یک متر از کسانی که تب و سرفه دارند، عدم استفاده از ظروف غذا خوری مشترک ، استفاده
شخصی از وسایل و لوازم
التحریر در
مدرسه و عدم حضور دانش آموزان بیمار در کلاس درس تا 24 ساعت بعد از قطع تب از نکاتی است که دانش آموزان باید در
مدارس رعایت کنند.
دکتر رحیمی
ادامه داد: از دیگر مواردی که توصیه آن در مورد بیماران لازم به نظر می رسد این
نکته می باشد که عامل اصلی عفونتهای تنفسی در این بیماریها ویروسها بوده و نیازی
به مصرف داروهای آنتی بیوتیک وجود ندارد ، لذا بیماران به هیچ وجه نباید خودسرانه
از این داروها استفاده نموده و یا در مراجعه به مراکز درمانی درخواست تجویز آنتی
بیوتیک را بنمایند، پزشک معالج در مواقع
لازم خود داروی مورد نیاز بیمار را تعیین خواهد نمود.
رئیس اداره
تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو
در پایان خاطرنشان ساخت: مهمترین سفارش برای بهبود سریعتر بیماران داشتن
تغذیه مناسب شامل سوپ و مایعات گرم ، نوشیدن آب و مایعات به مقدار زیاد، استفاده از بخور و شستشوی حلق و بینی و
داشتن خواب و استراحت کافی می باشد.