کارشناس نظار بر مواد غذایی معاونت غذا و
دارو: ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار است و در دمای منفی 20 درجه
سانتیگراد تا دوسال می تواند زنده بماند.
مهندس لاله مظفری گفت: ویروس کروناویروس سارس
و مرس براساس میزان دما، رطوبت و نور ماندگاری متفاوتی دارند. به عنوان مثال در
دمای یخچال( 4 درجه سانتی گراد) ویروس کرونا می تواند تا 72 ساعت زنده بماند .
وی افزود: با توجه به اینکه ویروس در دمای
پایین و فریز شده پایدار هستند بهداشت و ایمنی مواد غذایی می تواند از انتقال آن
از طریق غذا پیشگیری کند.
مهندس مظفری خاطرنشان ساخت: ویروس کرونا در
دمای معمولی پخت (70 درجه سانتی گراد) حساس هستند بنابراین به عنوان یک اصل کلی
باید از مصرف محصولات حیوانی ( شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل
پخته نشده اجتناب کرد. در صورتی که محصولات گوشتی پخته باشد و با دست های تمیز
آماده شود ایمن است.
وی در ادامه به راه های مراقبت بهداشتی هنگام
تهیه غذا اشاره کرد و گفت: به هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی (
شیرخام و گوشت یا سایر فرآورده های حیوانی) برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد
غذایی ضروری است دست های خود را کاملاً بشویید.
از تخته و چاقو جداگانه برای خردکردن گوشت خام
و مواد غذایی پخته استفاده شود.
از بازارهای حیوانات زنده بازدید نکنید و از
تماس مستقیم با حیوانات خودداری کنید.
از ذبح، فروش، تهیه یا مصرف گوشت حیوانات وحشی
یا حیوانات اهلی مریض و مرده با علل ناشناخته پرهیز کنید.
در هنگام مراقبت و غذا دادن به بیمار و کودکان
خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دست های خود و بیمار را ضدعفونی کنید.
از ظروف، قاشق و چنگال شخصی استفاده شود.
امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بسته های
مواد غذایی وجود دارد. توصیه می گردد قبل از مصرف بسته ها نیز شسته شود.
خرید مواد غذایی فله ای و یا باز ممنوع شود.
از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ های
خانگی و یا تهیه شده در مدرسه توسط دانش آموزان و یا فروشنده جداً خودداری شود.
از توزیع هرگونه فرآورده های کنسروی یا فرآوری
شده مثل سوسیس،کالباس و غیره در مدارس خودداری شود.
به دانش آموزان توصیه شود از مایعات بیشتر
استفاده شود. ترجیحاً آب های معدنی که قبل از مصرف بطری آن شسه شده است، استفاده
کنند.