اخبار

پیشگیری و درمان مسمومیت با شوینده‌ ها

پیشگیری و درمان مسمومیت با شوینده‌ ها

رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو: با توجه به خانه تکانی آخر سال و استفاده بیشتر از شوینده ها ی خانگی به دلیل هراس از ویروس کرونا، مسمومیت با شوینده‌ ها بیشتر از هر زمانی دیده می شود.

دکتر وریا رحیمی گفت: از آنجا که نزدیک به ۹۰ درصد از مسمومیت‌ با شوینده هادر منازل روی می‌دهندلذا ایمن‌سازی منازل در مقابل عوامل بروز مسمومیت ها بسیار حائز أهمیت است .  استفاده نابه‌جا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک‌کننده شیمیایی می‌تواند خطراتی جبران‌ناپذیر بر سلامتی وارد کند.

وی خاطر نشان ساخت: همیشه هنگام استفاده از فراورده‌های شیمیایی و شوینده‌ها ابتدا در نور کافی، برچسب روی بسته‌بندی را مطالعه و سپس مصرف کنید. استفاده از مواد شیمیایی در تاریکی می‌تواند خطرناک باشد.

رییس اداره تحقیق، توسعه معاونت غذا و دارو عنوان کرد: ترکیب مواد شیمیایی مانند جوهر نمک، مواد سفیدکننده و لک‌بر بسیار خطرناک می باشد و گازهای ناشی از این ترکیب بسیار سمی و خفه‌کننده است. برخی افراد که از این خطر اطلاع ندارند، تصور می‌کنند ترکیب مواد سفیدکننده و جرم‌گیر، اثر پاک‌کنندگی آن را افزایش می‌دهد. این در حالی است که گاز خطرناک حاصل از این ترکیب، به مسمومیت تنفسی شدید و حتی صدمات برگشت‌ناپذیر در ریه منجر شده است. بنابراین به هیچ عنوان انواع ترکیبات و پودرها و مواد مایع شوینده، جرم‌گیر و سفیدکننده نباید با هم مخلوط شوند.

دکتر رحیمی گفت: استفاده از پاک‌کننده‌هایی مثل جوهرنمک، مواد شوینده و لک‌بر، لوله‌بازکن، لاک‌پاک‌کن، سموم حشره‌کش و جونده‌کش، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت خطرناک بوده و این مواد در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم یا تنفس، بسیار سمی هستند. بنابراین هنگام استفاده از شوینده‌ها و پاک‌کننده‌های شیمیایی، پنجره‌ها را باز کنید تا هوا خوب در محیط جریان داشته باشد. بسیاری از این ترکیبات بخار های سمی ایجاد می‌کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می‌زنند.

وی در پایان توصیه هایی برای پیشگیری از بروز مسمومیت‌ های خانگی و راه های درمان فوری آن را برشمرد:

۱. در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک‌کننده از دستکش لاستیکی، کفش جلوبسته و در صورت امکان، ماسک استفاده کنید. همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی بلافاصله در آن را ببندید و دقت کنید که هیچ ظرف دربسته‌ای حتی در دسترس کودکان قرار نگیرد.

۲. اگر نزدیکان شما ماده‌ای غیرخوراکی و سمی را بلعید یا استنشاق کرد، با مرکز اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

۳. محصولات شیمیایی و شوینده، نفت و بنزین و داروها را همیشه در ظرف اصلیشان نگهداری کنید. هرگز این فراورده‌ها را در ظروف مواد خوراکی (مثل بطری نوشابه) نگه ندارید. ممکن است خدای ناکرده کودکان اشتباهی این مواد را بخورند و دچار مسمومیت شدید شوند.

۴. در صورت تماس اتفاقی پوست یا چشم با مواد شیمیایی و شوینده، برای درمان هرچه سریع‌تر آن محل را با آب فراوان شست‌وشو دهید و در صورت برطرف نشدن عتوارض موضعی یا بروز علائم سوختگی، تورم، سوزش و خارش، هرچه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنید.

۲۵ اسفند ۱۳۹۸ ۰۹:۱۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید