کارشناس
نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: کارفرمایان باید مکانها
و زمانهای احتمالی مواجهه کارگران با کرونا ویروس را شناسایی کرده و سپس میزان
این خطر را ارزیابی کنند.
مهندس لاله
مظفری توصیه های اختصاصی در مورد کرونا برای کارفرمایان و شاغلین را برشمرد:
پس از
شناسایی و ارزیابی محلهای با ریسک بیشتر بایستی روشهای کنترلی را انتخاب و اجرا کنند.
اقدامات کنترلی ممکن است شامل تلفیقی از کنترلهای فنی، مدیریتی، روشهای کار ایمن
و وسایل حفاظت فردی باشد.
چرخشی
نمودن ساعات کار، موافقت با مرخصی افراد مبتلا و یا مشکوک، دورکاری کادر اداری و
سایر افراد تا حد امکان.
برنامه
و استراتژی کارفرما جهت برخورد با ویروس کرونا باید مکتوب و مشخص و البته انعطافپذیر
باشد تا نقاط ضعف آن برطرف شود. این برنامه باید با کارکنان به اشتراک گذاشته شود.
خواب
کافی، کاهش اضطراب، نوشیدن مایعات کافی و تغذیه مناسب سهم زیادی در کاهش ابتلا به
بیماری دارد.
تغذیه
سالم شامل استفاده از گروههای انواع غذایی شامل میوه و سبزیجات تازه (جهت تقویت
سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل میکروبی به خصوص کرونا ویروس).
نیروهای
خدماتی در هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک، چکمه و دستکش استفاده نمایند.
برای
ثبت حضور و غیاب ترجیحاً از سیستم تشخیص چهره استفاده کنید (در صورت استفاده از
سیستم اثرانگشت وجود یک ظرف محتوی الکل 70% برای ضدعفونی انگشت ضروری است).
عدم
استفاده از دستمال مشترک برای تمیز کردن میز و صندلی و سایر وسایل (ترجیحاً هریک
از کارکنان از دستمال نظافت شخصی استفاده نمایند و یا استفاده از دستمال نظافت
یکبار مصرف).
استفاده
از خودکار، قلم، موس و کیبورد اختصاصی.
به
حداقل رساندن استفاده از کاغذ به منظور جلوگیری از انتشار احتمالی و استفاده از
سیستم اتوماسیون اداری.
پیگیری
و در اختیار گذاشتن وسایل حفاظت فردی لازم از جمله دستکش و ماسک مناسب برای
کارکنان نظافتچی و آبدارخانه.
ممانعت
از ادامه فعالیت پرسنل بیمار و مشکوک به بیماریهای تنفسی مخصوصاً در آبدارخانه و
در تماس با مواد غذایی.
استفاده
از پرسنل مخصوص به عنوان مسئول نظافت و استفاده از ماسک، دستکش، چکمه و لباس کار
در هنگام نظافت.