اخبار

نقش ویتامین ها در تقویت سیستم ایمنی در زمان شیوع ویروس کرونا

نقش ویتامین ها در تقویت سیستم ایمنی در زمان شیوع ویروس کرونا

 مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: این روزها تنها سلاح برای مبارزه با بیماری کرونا، رعایت نکات بهداشتی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. وجود سیستم ایمنی بالا در بدن به این معنا نیست که این ویروس وارد بدن نمی‌شود، اما به راحتی می‌تواند با آن مقابله کند و این ویروس را از پای دربیاورد.

دکتر شهریار مستوفی عنوان کرد: می توان با رعایت نکاتی نظیر کاهش استرس، تحرک و ورزش کافی، رعایت بهداشت شخصی، خواب کافی، پرهیز از مصرف زیاد الکل، تنظیم سطح ویتامین‏های بدن و رژیم غذایی متوازن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرد.

وی با اشاره به اینکه بهترین و مهمترین راه تقویت سیستم ایمنی استفاده از مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها است افزود:  گلبولهای سفید برای تامین انرژی کافی برای مبارزه با بیگانگان نیاز به ویتامین دارند، پس شناسایی وظیفه ویتامین های مختلف در سیستم ایمنی بدن و ترکیبات غذایی حاوی این ویتامین ها حاثز اهمیت است که در بخش ذیل به آن ها اشاره شده است:

ویتامین C:

ویتامین C جزو قدرتمندترین ترکیبات آنتی اکسیدانی است که دریافت آن رابطه مستقیمی با بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن دارد. زمانی که شما ویتامین C کافی در طول روز دریافت کنید، میزان تولید گلبول‌های سفید خونتان افزایش پیدا می‌کند. ویتامین C عملکرد سلول‌های ایمنی را بهبود می‌بخشد و در زمان بروز عفونت، سرعت مصرف آن در بدن افزایش می‌یابد. فلفل قرمز، فلفل سبز، کشمش سیاه، کیوی، پرتقال، توت فرنگی، پاپایا، بروکلی، جعفری، آناناس، گریپ فروت، گل کلم، انبه و کلم بروکلی منابع غنی ویتامین C می باشند.

ویتامینK: این ویتامین به منظور کنترل و درمان خون‌ریزی ناشی از بیماری‌های هموفیلی، کبد، زردی و زخم معده سودمند است. جعفری، گیاه خردل، پیاز، انواع کلم، کلم بروکسل و بروکلی، شلغم، اسفناج، مارچوبه، خیار، کلم، توت فرنگی، جگر مرغ و گل کلم منابع این ویتامین می باشند.

ویتامین A:

ویتامین‌های A  و E آنتیاکسیدان‌های مفیدی هستند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین رفتن ویروس در داخل بدن می‌شوند. ویتامین A به حفظ ساختار سلول های موجود در پوست، دستگاه تنفسی و روده کمک می‏نماید که در واقع اولین خط دفاعی بدن بشمار می‏آیند. منابع این ویتامین سیب زمینی شیرین، کلم برگ، هویج، اسفناج، جگر گاو، کاهو، کره، تخم مرغ، کدو حلوایی، بروکلی، زردآلو، طالبی، انبه، فلفل قرمز شیرین و ماهی تن می باشند.

ویتامین  :D

کمبود ویتامین D می‌تواند توان ایمنی بدن را کاهش دهد. ویتامین D یا ویتامین آفتاب، یک ویتامین محلول در چربی است که از طریق تنظیم هوموستاز کلسیم و فسفات نقش مهمی در متابولیسم استخوان ایفا می‌کند. میزان انسولین خون را تنظیم می‌کند و موجب کنترل دیابت می‌شود، عملکرد ریه‌ها و سلامت قلبی و عروقی را حمایت می‌کند و بر روی ژن‌هایی که در رشد سرطان نقش دارند، اثر می‌گذارد. در صورت مصرف نادرست و بیش از حد مجاز ویتامین D  به صورت سهوی یا عمدی بروز عوارضی مانند ایجاد سختی عروق، هیپر کالمی، یبوست، ضعف و خستگی، خواب آلودگی، سردرد، کاهش اشتها، پرنوشی و خشکی دهان بروز می‌کند. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی WHO میزان مجاز مصرف روزانه ویتامین D برای نوزادان ۴۰۰ IU و برای بزرگسالان تا سن ۷۰ سال ۶۰۰ الی ۸۰۰ IU است. مطالعات نشان داده‌اند که دریافت روزانه ویتامین D برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری به صورت مصرف روزانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحدی تاثیر بیشتری نسبت به دریافت مگا دوزهای ۵۰ هزار واحدی ماهانه، دارد.ماهی کپور، ماهی سالمون، انواع قزل آلا، ساردین، روغن کبد ماهی، تخم مرغ و لبنیات(شیر) منابع اصلی این ویتامین می باشند.

ویتامین‌های گروه B :ویتامین‌های گروه B به‌طور کلی در چرخه متابولیسم سلولی نقش دارند لذا موجب افزایش متابولیسم بدن شده و رشد و تقسیم سلول‌ها را افزایش می‌دهند. این ویتامین‌ها در عملکرد درست دستگاه ایمنی و عصبی نقش دارند؛ و برای سلامت پوست و ماهیچه‌ها ضروری هستند. به علاوه ویتامین‌های B6، B12 و فولیک‌اسید در رشد و تکثیر سلول‌های ایمنی نقش مهمی دارند .اسفناج، بروکلی، مارچوبه، لوبیا چشم بلبلی، جگر گاو، کلم، لوبیا قرمز، آووکادو، کاهو و پرتقال ،سینه بوقلمون، گوشت گوساله، ماهی تن، سینه مرغ، دانه‌های آفتابگردان، دانه کنجد، نخود سبز، لوبیا چیتی منابع اصلی این ویتامین می باشند.

ویتامین E: این ویتامین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از بافت‌های بدن در مقابل اثرات مخرب رادیکال آزاد برخی از ترکیب‌های شیمیایی محافظت می‌کند. کمبود ویتامین E می‌تواند مانع فعالیت سلول‌های ایمنی بدن شود. این امر در بزرگسالان خطرآفرین می‌شود. فندق، بادام، دانه‌های آفتابگردان، انبه، اووکادو، بروکلی ،اسفناج، کدو گردویی، فلفل دلمه‌ای، زیتون، کلم برگ، چغندر برگ، گوجه فرنگی، کیوی منابع اصلی این ویتامین می باشد.

*در هنگام مواجهه با بیماری های تنفسی لازم است همه ویتامین های موردنیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تامین شود .

 

۲۷ فروردین ۱۳۹۹ ۱۳:۳۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید