مدیر
نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: در ساعات روزه داری که
در سال جاری مدت آن حدود ۱۶ ساعت است، در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در
وعده سحری و افطار و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه وعده سحری، گرسنگی می تواند
موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد.
دکتر
شهریار مستوفی گفت: رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن
برای مقابله با عفونت ها به ویژه بیماری کووید ۱۹ دارد. با رعایت تعادل و تنوع در
برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی،
پروتئین و ریزمغذی های موردنیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می
شود.
او
افزود: مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری در سلامتی به ویژه بررسی سطح گلوکز خون،
چربی های خون، فشارخون، کنترل وزن و بهبود بیماری های مختلف را نشان داده اند. در
اغلب بیماری ها، که عادت غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند
روزه داری مفید است.
وی
تاکید کرد: روزه داری می تواند موجب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی
بدن شود. همچنین فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از
عوامل ایمنی بدن هستند در طی روزه داری بیشتر شده و در مجموع، روزه داری صحیح و
رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحری و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر
است.
دکتر
مستوفی در پایان خاطرنشان ساخت: بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی
حاوی ویتامین های A,D,E,C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن، روی و سلنیم که
برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ لازمند،
نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری
را کاهش می یابد.