اخبار

شیر سالم بنوش با کرونا بجنگ

شیر سالم بنوش با کرونا بجنگ

کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: 12 خرداد ( 1 زوئن ) به پیشنهاد سازمان جهانی خواروبار (FAO) روز جهانی شیر نامگذاری شده است . جشن روز جهانی شیر در سال ۲۰۲۰ در حالی برگزار خواهد شد که ایران برای اولین بار به بسیج جهانی شیر پیوسته است.

مهندس لاله مظفری با عنوان این مطلب گفت: تحقیقات جدید نشان می دهد لاکتوفرین (LF) موجود در شیر در پاسخ ایمنی میزبان در برابر حمله شدید سندرم تنفسی حاد کروناویروس (SARS-CoV) با افزایش فعالیت لنفوسیت ها نقش دارد .

وی افزود: این پروتئین در اکثر ترشحات از جمله شیر، اشک، بزاق و همین‌طور به میزان زیاد در گرانول‌های اختصاصی نوتروفیل‌ها یافت می‌شود. لاکتوفرین در شیر شتر 6-2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر، شیر انسان (5-1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و شیر گاو (۰/۱ تا ۰/۴میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) می‌باشد.

او گفت: خواص بیولوژیکی آن شامل تنظیم جذب آهن در روده، محرک رشد سلول‌های حیوانی، خواص ضد التهابی، تعدیل کننده فعالیت سیستم ایمنی بدن و فعالیت ضد باکتریایی، ویروسی و توموری می‌باشد. لاکتوفرین به عنوان جزئی از سیستم ایمنی ذاتی معرفی شده است و در عین حال در واکنش‌های ایمنی اختصاصی نیز به طور غیرمستقیم دخالت می‌کند.

مهندس مظفری ادامه داد، به علت موقعیت استراتژیک لاکتوفرین در سطح مخاطی یکی از اولین سیستم‌های دفاعی است که از ورود عوامل تهاجمی میکروبی از راه مخاط جلوگیری می‌کند. لاکتوفرین بر روی رشد و تکثیر عوامل عفونی مختلف مانند باکتری‌های گرم منفی، گرم مثبت، تک یاخته، ویروس انگل و قارچ‌ها تأثیر می‌گذارد. لاکتوفرین با جذب آهن آزاد محیط را عاری از این عنصر می‌کند و در نتیجه باکتری‌ها و پاتوژن‌هایی که برای زندگی رشد و تکثیر خود به آهن نیاز دارند از آن محروم می‌مانند و قادر به ادامه زندگی نمی‌شوند و بدین ترتیب لاکتوفرین به طور غیرمستقیم عفونت را مهار می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: با توجه به معضل جهانی بیماری کرونا، تأثیر مثبت لاکتوفرین بر کنترل فعالیت عوامل ویروسی مشابه با کرونا گزارش شده است. امروزه استفاده از لاکتوفرین در دنیا روبه افزایش بوده و امکان به کارگیری آن در مقیاس تجاری وجود دارد.

۱۲ خرداد ۱۳۹۹ ۰۸:۳۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید