اخبار

روز جهانی غذا واصلاح الگوی تغذیه

روز جهانی غذا واصلاح الگوی تغذیه

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: شعار امسال روز جهانی غذا همه با هم: رشد ،تغذیه ،پایداری – رفتارما آینده ما را می سازد به عنوان محور جهانی وموضوع آغاز پویش رژیم غذایی سالم باهدف افزایش ایمنی در برابر کرونا به عنوان محور ملی در نظر گرفته شده است.

16 اکتبر مقارن با 25 مهرماه سالروز جهانی غذا است. این روز به افتخار تاسیس سا زمان فائو در سال 1945 نامگذاری شده ودر سراسر جهان گرامی داشته می شود.

وی افزود: غذا بزرگترین مشغله مردم دنیا است وبخش بزرگی از فعالیتهای دنیا صرف تولید، فراوری وتهیه موادغذایی می شود.  غذا یک موضوع راهبردی است که تحت تاثیر 6 عامل اقتصادی،سیاسی، اجتماعی، فن آوری بین المللی واکوسیستم است. سالانه هزاران تن مواد غذایی غیر قابل مصرف معدوم می شود. این در حالی است که 800 میلیون نفر دچار گرسنگی آشکار وبیش از 2 میلیارد نفر دچار سوءتغذیه پنهان هستند. متاسفانه الگوی تغذیه مردم دردنیا وبه تبع ان درکشور ما مناسب نیست.

دکتر مستوفی عنوان کرد: 76% بار بیماریها مربوط به بیماریها ی غیر واگیر ازجمله بیماریهای قلبی وعروقی، بیماریهای مزمن تنفسی، دیابت وسرطانها است. درسال 2017حدود  300 هزار مرگ به دلیل بیماریهای غیر واگیر در کشور  رخ داده است. این در حالی است که کل موارد مرگ اتفاق افتاده درکشور درهمین سال 380 هزار مرگ بوده است.

وی خاطرنشان ساخت: عوامل موثر  در میزان بروز بیماریهای غیر واگیرعمدتا"  4عامل خطر رفتاری و 4 عامل خطر فیزولوزیک می باشند.عوامل خطررفتاری عبارتند از تغذیه ناسالم ،مصرف دخانیات، مصرف الکل وکم تحرکی – عوامل خطر فیزولوزیک شامل چاقی ،اختلال چربی،قند خون بالا وفشارخون بالا می باشد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو افزود: باتوجه به عوامل خطر فوق  به طور قاطع می تواند گفت که فقدان الگوی صحیح تغذیه ای در جامعه درایجاد اکثریت عوامل فوق نقش آفرین است. 5 عامل خطر بیماریهای غیر واگیر تغذیه ای (مصرف زیاد نمک،چربی، قند و مصرف کم لبنیات ومیوه) است. باتغییر الگوی زندگی  ورژیم غذایی مناسب 80%بیماریهای قلبی وعروقی،90%ببماری دیابت و30%سرطانها در کشور کاسته می شود.

دکتر مستوفی ادامه داد: متاسفانه سرانه مصرف قند وشکر ،چربی ونمک در کشور ما از متوسط مصرف جهانی بالا تر است واین مسئله مخاطرات جدی را به دنبال خواهد داشت. خوشبختانه در سالهای اخیر اقدامات خوبی  درخصوص تدوین برنامه های جامع درزمینه اصلاح الگوی مصرف در کشور  از جمله تدوین  سند جامع پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر باهدف کاهش 25%از مرگ ومیرهای ناشی  از بیماریهای غیر واگیر ،کاهش 30% نمک در محصولات غذایی، کاهش 20% از میزان  تحرکات  ناکافی، کاهش 20% استعمال  دخانیات، کاهش 20% فشارخون وبه صفر رسانیدن میزان اسیدهای چرب ترانس  در روغنهای مصرفی انجام شده است.

وی در پایان گفت: امیداست در سالهای آتی با اتخاذ رویکردهای مناسب  از سوی همه متولیان food safty  (سلامت غذا) بتوانیم گامهای بلندی در راستای اصلاح الگوی تغذیه ی مردم عزیزمان برداریم. صیانت از سفره جامعه ایرانی وسلامت ایرانیان وظیفه شرعی وملی بوده وقطعا"باید پایش فرآیند تولید، واردات، توزیع و عرضه غذا از مزرعه تاسفره از اولویتهای این حوزه قرار گیرد.

۲۳ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۲۲

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید