اخبار

هر 30 ثانیه یک قطع عضو به دلیل ابتلا به دیایت در جهان رخ می دهد

هر 30 ثانیه یک قطع عضو به دلیل ابتلا به دیایت در جهان رخ می دهد

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو: مهمترین عامل ابتلا به دیابت ، اضافه وزن و چاقی است کلی از فاکتورهای بسیار مهم  و حائز اهمیت  در ارتباط با اضافه وزن و چاقی ، تغذیه نامناسب و الگوی ناصحیح مصرف مواد غذایی است.

دکتر شهریار مستوفی گفت: چهاردهم نوامبر مصادف با 23 آبان سالروز تولید فردریک بانتینگ کاشف انسولین است این روز از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.

وی افزود: هدف از این نامگذاری بالابردن اطلاعات مردم در اطلاعات در ارتباط با علل عوارض، پیشگیری و درمان دیایت بوده است براساس آمارهای منتشر شده حدود 422 میلیون نفر از جمعیت بزرگسالان در جهان یعنی حدود 8/5 درصد دچار دیابت هستند.

دکتر مستوفی تصریح کرد: این در حالی است که 75 درصد از مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند. در کشور ما 11/4 درصد از جمعیت بزرگسال مبتلا به دیابت هستند . اگر روند ابتلا به بیماری را در سالهای گذشته در جهان و در کشور ایران نگاه کنیم متوجه می شویم که این بیماری خطرناک با سرعت بالایی در حال افزایش است. این بیماری بسیاری از اعضاء بدن از جمله چشم، قلب، کلیه، عروق را  می تواند درگیر کند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروتاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت باید سبک زندگی سالم را از دوران  کودکی مورد توجه قرارداد. افرادی که در طول عمر خود مواد قندی زیاد مصرف می کنند باعث افزایش ترشح انسولین در بدن شده و فعالیت بیش از حد سلولهای تولید کننده انسولین منجر به کاهش کارایی این سلولها دراز مدت گشته و در نهایت باعث کاهش ترشح انسولین در بدن و بروز بیماری دیابت خواهد شد.

وی با اشاره به توصیه های تغذیه ای در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری مهلک دیابت افزود:

1-       افزایش مصرف میوه و سبزیجات تازه(350گرم) میوه(40گرم) سبزی به صورت روزانه

2-       محدود کردن مصرف نانهای شیرین (نان قندی – شیرمال- شیرینی – کیک- بیسکویت) و انواع شکلات و آب نبات، قند – شکر – نوشابه های گازدار- اب میوه های صنعتی

3-       توجه جدی به نشانگرهای رنگی تغذیه ای درج شده در محصولات غذایی و انتخاب مناسب باتوجه به شرایط جسمی و مدیریت رژیم غذایی روزانه

4-       استفاده از نانهای سبوس دار به خصوص نان سنگک

5-       کاهش مصرف برنج روزانه (هیچگاه در یک روز دو وعده برنج مصرف نکنید)

6-       از جمله مواردی هستند که با توجه به آنها می توان از ابتلای به دیابت جلوگیری کرد.

دکتر مستوفی در پایان ذکر این نکته را ضروری دانست: علاوه بر تغذیه و اصلاح الگوی مصرف تحرک بدنی در پیشگری از ابتلا به دیابت بسیار مؤثر است . توصیه متخصصین حداقل 150دقیقه فعالیت بدنی متوسط و یا 75 دقیقه فعالیت بدنی شدید در هفته به حدی که در طول آن نفس نفس بزند و نتواند یک جمله را بدون نفس گرفتن بیان کرده و با ضربان قلب به حدود 120بار در دقیقه برسد.

۲۴ آبان ۱۳۹۹ ۱۴:۴۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید