اخبار

معاون غذا و داروی کرمانشاه: ایران در حال یک جهش ۱۰۰ ساله در واکسن‌سازی است

معاون غذا و داروی کرمانشاه: ایران در حال یک جهش ۱۰۰ ساله در واکسن‌سازی است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ایران در حال یک جهش ۱۰۰ ساله در واکسن‌سازی است، گفت: اگر تلاش متخصصان داخلی به نتیجه برسد، تا پایان سال آینده همه مردم در مقابل ویروس کرونا واکسینه می‌شوند.

دکتر قباد محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به صدور مجوز کارآزمایی بالینی برای چند شرکت واکسن سازی داخلی گفت: اگر تلاش این شرکت ها به ثمر بنشیند و واکسن کرونای تولیدی آن‌ها، تأیید نهایی سازمان غذا و دارو را دریافت کند، به‌جرأت می‌توان گفت که در طی این یک‌ سال ایران به پیشرفت صدساله در ساخت واکسن دست یافته که یک جهش علمی شگرف خواهد بود.

او با بیان این‌ که انتظار دریافت واکسن به اندازه کافی از سایر کشورها بیهوده است، گفت: بی‌شک اگر ما فرآیند ساخت واکسن کرونا را آغاز نمی‌کردیم و منتظر خرید واکسن از کشورهای دیگر می‌ماندیم، هرگز نیاز ایرانیان تامین نمی شد اما وقتی آن‌ها مشاهده کردند که ایران به پیشرفت‌های خوبی در ساخت واکسن رسیده، اقدام به فروش واکسن به ما کردند.

کمبود واکسن، معضلی جهانی است

محمدی در عین حال گفت: هرچند همین میزان از فروش واکسن به ایران هم جواب‌گوی تعداد محدودی از جمعیت کشور است زیرا خود کشورهای سازنده واکسن هم برای تأمین نیاز جمعیت خود با مشکل مواجه هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان این‌که مشکلات کرونا اکنون به مرحله واکسیناسیون رسیده‌ است، گفت: هم اکنون مهم‌ترین مشکل، کمبود واکسن در دنیاست؛ در کشور آمریکا که بزرگ‌ترین تولیدکننده واکسن جهان است، اگر واکسیناسیون با همین سرعت فعلی پیش برود، تا پایان سال آینده هم همه مردم آمریکا واکسینه نخواهند شد.

او افزود: روسیه هم که دومین تولیدکننده بزرگ واکسن در دنیا است، هنوز کمی بیشتر از یک درصد جمعیت خود را واکسینه کرده است.

محمدی با بیان این‌ که تاکنون ۲ محموله ۲۰ هزار و صد هزار دز واکسن «اسپوتنیک وی» از روسیه وارد کشور شده است، گفت: طبق توافق صورت گرفته، «شرکت گامالیا» (تولیده کننده واکسن اسپوتنیک وی) تعهد کرده که تا پایان امسال ۲ میلیون دوز واکسن را به ایران تحویل دهد که با توجه به تزریق ۲ دوز برای هر نفر(هر ۲۱ روز یک دوز)، این میزان از واکسن پاسخ‌گوی ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور خواهد بود.

اولویت های تزریق واکسن

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کادر بهداشت و درمان کشور را در اولویت نخست تزریق واکسن کرونا دانست و گفت: افراد مسن، معلولان و جانبازان مراکز نگهداری، افراد بالای ۶۵ سال، افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با بیماری زمینه‌ای و افرادی که به واسطه شغل خود با مردم در تماس هستند، در اولویت های بعدی تزریق واکسن کرونا هستند.

محمدی ابراز امیدواری کرد که با به نتیجه رسیدن واکسن‌های داخلی، تا پایان سال آینده همه مردم در مقابل ویروس کرونا واکسینه شوند.
۶ اسفند ۱۳۹۹ ۱۱:۲۲

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید