سال گذشته ۳ هزار و ۲۳۳ نمونه مواد غذایی در
آزمایشگاه کنترل و ارزیابی غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بررسی شد.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آزمایشگاه غذا
و دارو به عنوان یکی از قدیمیترین وتخصصیترین آزمایشگاههای اداره کل
آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و داروست که عهدهدار کنترل کیفیت مواد اولیه و
فرآوردههای غذایی و آشامیدنی است.
دکتر مجید محمودی افزود: این آزمایشگاه با بهرهگیری از تکنیکهای پیشرفته و با
استفاده از فنون پردازش اطلاعات، مواد غذایی و آشامیدنی را از نظر وجود آلایندهها،
بقایای داروهای دامی، سموم کشاورزی و افزودنیها بررسی و کنترل میکند و ارائه
نتایج معتبر، شفافیت و قابلیت ردیابی از اهداف اصلی این آزمایشگاه است.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ یازده هزار و ۶۲۰ آزمون بر روی نمونههای
ارسالی به این آزمایشگاه انجام شده که به طور میانگین روی هر نمونه 3/7 آزمون
انجام شده است.
مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: این نمونهها از سوی ۱۴ شبکه بهداشتی، مدیریت
دارو و مراکز انتظامی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی به آزمایشگاه ارسال شده است.
دکتر محمودی یادآور شد: همچنین به صورت مستمر از مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی و
فروشگاههای زنجیرهای در تمام استان نمونه برداری انجام میشود.
وی اظهار داشت: از اواخر بهمن ماه سال ۹۸ نیز که کرونا وارد
کشور شد جز اولین دانشگاههایی بودیم که روش آزمون دستگاهی، برای سنجش محلولهای
ضدعفونی کننده بر اساس استانداردهای غذا و دارو را انجام دادیم که در نتیجه این
آزمایشها مشخص شد بخش زیادی از مواد ضدعفونی کنندهای که در ایام کرونا در استان
تولید و توزیع شده با استاندارهای غذا و دارو مطابقت دارد.
مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در صورت
عدم انطباق استانداردها در محصولات تولیدی این موضوع در مرحله اول به تولید کننده
اطلاع داده میشود و اگر تولید کننده عدم انطباق را اصلاح نکند در مراحل مختلف
پیگیری و نهایتا به مراجع قضایی معرفی میشود.