یکی از خوراکی
هایی که معمولا بر سر سفره های ماه مبارک رمضان دیده می شود زولبیا و بامیه است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه
علوم پزشکی کرمانشاه گفت: زولبیا و بامیه به دلیل داشتن قندهای
ساده موجب افزایش ناگهانی قند خون میشود و فرد به
صورت لحظهای احساس سیری میکند، اما پس از مدتی با افت سریع قند،
احساس تشنگی و گرسنگی تشدید میشود به همین دلیل مصرف آن در
وعده سحر توصیه نمیشود.
دکتر سمیه سلیمانی مهر با بیان اینکه یک
بامیه ۸۰ و یک عدد زولبیا ۲۰۰ کالری
دارد گفت: برای سوزاندن این میزان کالری به ۴۰ دقیقه
تمرینات هوازی نیاز است که از توان یک فرد روزه دار خارج است.
وی افزود: به جای مصرف زولبیا و
بامیه یا شیرینیهای صنعتی بهتر است قندهای طبیعی مانند
توت خشک ، خرما و کشمش استفاده شود که دارای قندهای پیچیده تری هستند و به
مرور وارد بدن فرد میشود.
دکتر سلیمانی مهر با بیان اینکه در تهیه
زولبیا و بامیه از رنگهای مصنوعی نیز استفاده میشود گفت: استفاده از
رنگهای مصنوعی باعث بروز مشکلات کبدی، کلیوی، بیش فعالی در کودکان و
عاملی برای بروز سرطان هاست و هرچه رنگ زولبیا و بامیه روشنتر باشد سالمتر است.
وی گفت: زولبیا و بامیه علاوه
بر قند بالا به دلیل سرخ شدن با روغن، منشا اسیدهای چرب ترانس
است که افزایش کلسترول و بروز دیابت را به دنبال دارد.