روزه داران توجه داشته
باشند نخوردن وعده سحر منجر به سردرد، سرگیجه، بی حالی، عصبانیت، کم تحملی، ضعف و
افت قندخون می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، کارشناس
نظارت بر موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: حذف
وعده سحری بخاطر بیشتر خوابیدن یا سبک تر بودن، مشکلات زیادی را از لحاظ جسمی
بخصوص در تابستان با هوای گرم و روزهای بلند برای روزه داران ایجاد می کند.
تولید مواد کتون سمی
در اثر نخوردن سحری
مهندس لاله مظفری
افزود: افرادی که سحری نمی خورند غلظت موادی به نام کتونها در خونشان بالا می رود
و در مواردی که بدن قادر به تامین انرژی از قند نباشد، چربی ها را شکسته و از آنها
استفاده می کند که در نتیجه کتون ها ساخته می شوند، با آزاد شدن چربیها، مواد
کتونی سمی در کبد تولید و وارد جریان خون می شود و به بدن آسیب می رساند.
وی خاطرنشان کرد: یک سحری سالم ، سحری است که با تامین انرژی روزانه و داشتن چربی
و پروتئین کافی، از افت قندخون جلوگیری کند و در مجموع مانند یک وعده نهار باشد.
پرهیز از خوردن سرخ کردنی
ها و فست فودها در وعده سحری
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:
برای وعده سحری مصرف غذاهای پر پروتئین و پرگوشت سرخ شده، غذاهای خشک (مثل کتلت)،
فست فودها و انواع کوکوها به دلیل اینکه فرد را در طول روز تشنه می کنند، مناسب
نیست.
برنج و خورشت و سالاد
بهترین گزینه برای وعده سحری
مظفری افزود: غذاهای
مخلوط مثل لوبیا پلو و یا انواع خورشت ها با برنج به همراه یک بشقاب میوه خوری
سالاد به همراه کمی روغن زیتون و آبلیمو و یک کاسه کوچک ماست کم چرب بهترین گزینه
برای وعده سحر محسوب می شود.
خوردن آب نیم ساعت قبل از
سحری
وی افزود: نوشیدن آب
برای جلوگیری از ایجاد اختلال در روند هضم و جذب غذا باید حداقل نیم ساعت قبل از
خوردن سحری باشد، همچنین خوردن مواد غذایی شور، خیلی شیرین مثل زولبیا بامیه،
بسیار تند و دارای ادویه توصیه نمی شود.
پرهیز از خواب فوری بعد از
سحری
مظفری اظهار داشت: خواب فوری بعد از خوردن سحری، ترشح اسید و ریفلاکس معده را سبب
می شود از این رو بهتر است فرد بعد از وعده سحری اصلا نخوابد یا حداقل یک تا یک
ساعت و نیم بعد از صرف سحری بخوابد .