کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو
کرمانشاه: سبزیجات را قبل از انجماد در فریزر
آنزیم زدایی کنید.
مهندس لاله مظفری : آنزیم زدایی (بلانچینــگ
) نوعــی فرآینــد پخــت اســت کــه در آن مــواد غذایــی، بــه ویــژه ســبزیجات یــا
میــوه، بــه میــزان بســیار انــدک در آب جــوش پختــه شــده و در مرحلــه بعــد
از آب جــوش بیــرون آورده مــی شــود و پــس از مــدت کمــی داخــل آب یــخ فــراوان
غوطــه ور مــی گردنــد یــا زیــر جریــان آب ســرد قــرار مــی گیرنــد (شــوک دادن
یــا تــازه ســازی) تــا فرآینــد پخــت متوقــف شــود.
وی افزود: آنزیــم زدایــی مــواد غذایــی کمــک مــی کنــد
کــه مــواد غذایــی بــا گذشــت زمــان کیفیــت خــود را در اثر آنزیم های طبیعی موجود
در سبزیجات و میوه جات از دســت ندهنــد.
او گفت: همچنیــن بــرای حفــظ رنــگ، طعــم
و مــواد مغــذی بــه کار مــی رود.
مهندس مظفری ادامه داد: مزایــای دیگــر آنزیــم زدایــی شــامل آفــت زدایــی
و کاهــش میکــروب هــای موجــود اســت. بنابراین قبل از انجماد سبزیجات و میوه ها
در فریزر آنها را آنزیم زدایی کنید تا تازگی خود را حفظ کرده و بافت سفت و سختی پیدا
نکنند.