مصرف زیاد نمک قدرت ایمنی بدن را کاهش میدهد، تعادل انرژی در سلولهای
ایمنی را مختل کرده و از عملکرد صحیح آنها جلوگیری می کند.
کارشناس
مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان این مطلب گفت: در دوران همه
گیری کرونا که قدرت ایمنی بدن یکی از فاکتورهای مهم در پیشگیری از این بیماری است
خوردن مواد غذایی کم نمک توصیه میشود.
مهندس لاله مظفری افزود: مصرف مواد غذایی مانند سوسیس و کالباس، انواع پیتزا و فست
فودها که دارای مقدار زیادی نمک و چربی هستند موجب کاهش قدرت ایمنی بدن میشود.
وی اضافه کرد: مصرف نمک علاوه بر بالا بردن فشار خون میتواند تعادل انرژی در سلولهای
ایمنی را به شدت مختل کرده و عملکرد صحیح آنها را متوقف کند، همچنین با بالا بردن
غلظت سدیم در خون زنجیره تنفسی را مختل میکند و باعث میشود سلولها ATP
کمتری تولید و اکسیژن کمتری مصرف کنند.
این کارشناس مواد غذایی گفت: در هنگام خرید مواد غذایی نیز به نشانگر رنگی تغذیهای
توجه کنید و محصولاتی را خریداری کنید که رنگ نشانگر نمک در آنها به رنگ زرد یا
سبز باشد.
مهندس مظفری افزود: در هنگام طبخ غذا از مقادیر اندک نمک استفاده شود، بهتر است سر
سفره از نمکدان استفاده نشود، غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی
شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این گونه
مواد غذایی محدود شود.
وی یادآور شد: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک، از
سبزیهای تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده شده و تا حد امکان،
مصرف غذاهای شور مانند، آجیل شور، چیپس، پفک و... محدود شود.