ایسنا/کرمانشاه کارشناس مدیریت نظارت بر
مواد غذایی،آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی
کرمانشاه به تشریح روند "غنی سازی" شیر و فواید مصرف آن پرداخت.
مهدی مرادی در گفت و گو
با ایسنا، با اشاره به افزایش روز افزون استفاده از غذاهای غنی شده، گفت: با توجه
به اهمیت سلامت و کیفیت مواد غذایی و توجه هر چه بیشتر مصرفکنندگان به
سلامت و رفع نیازهای بدن از راه مصرف مواد غذایی مناسب و سالم، مصرف غذاهای
غنی شده روز به روز در حال افزایش است.
وی افزود: از طرفی مصرف
این غذاهای غنی سازی شده موجب رفع کمبود ریز مغذیها در برنامه غذایی افراد شده و
به همین دلیل مصرف آنها با استقبال بسیاری مواجه شده است.
مرادی خاطرنشان کرد:
همچنین استفاده مواد غذایی غنی سازی شده یکی از بهترین راههای دریافت ریز مغذیها
و افزایش دریافت مواد مغذی ضروری با کمترین عوارض جانبی میباشد.
مرادی افزود: در مجموع در
حال حاضر غنی سازی مواد غذایی با هدف اصلاح یک کمبود رژیمی شناخته شده، بازگرداندن
موادی که در اثر فرآیند فرآوری در کارخانه از بین رفته و با هدف افزایش کیفیت مواد
غذایی تولید شده، صورت می گیرد.
این کارشناس حوزه غذا و
دارو با بیان اینکه امروزه شیر یکی از مواد غذایی غنی سازی شده است، گفت: شیر قبل
از رسیدن به دست مصرف کننده در معرض یک سری فرایندها از جمله فرایندهای حرارتی و
پاستوریزاسیون قرار می گیرد و در نتیجه این فرایندها برخی از ویتامینها و مواد
حساس به حرارت از بین می روند.
وی افزود: همچنین در برخی
از کشورها به دلایل مختلف تجاری، چربی شیر از شیر گرفته می شود که در حین این
عمل ویتامین های محلول در چربی موجود در شیر نیز از دسترس مصرف کننده خارج می شود.
کارشناس مدیریت نظارت بر
مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این
شرایط موجب شده تا برای افزایش ارزش غذایی شیر، این محصول با ترکیبات مختلفی همچون
آهن، روی، کلسیم، مس، ویتامینهای E، D و A و... غنی سازی شود.
مرادی با اشاره به
فرآیند غنیسازی شیر، گفت: همه ویتامینها و مواد معدنی که میتوانند به شیر
اضافه شوند بهصورت پودر خشک شده و ویتامینهای قابل حل در چربی به شکل روغن در
دسترس هستند و این مواد همگی با هم مخلوط شده و بهصورت یکنواخت درآمده و به شیر
اضافه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: مخلوط
کردن مواد پیش از اضافه کردن به شیر موجب می شود اطمینان لازم از اضافه کردن صحیح
و یکنواختی از مواد مغذی میکرو در محصول نهایی حاصل شود.
مرادی خاطرنشان کرد: تمام
فرآوردههای لبنی شامل انواع شیر، پنیر، ماست، دوغ و سایر نوشیدنیهای لبنی، بستنی
و.... با رعایت ویژگی های توصیف شده در استانداردهایشان و ضوابط کلی غنیسازی، میتوانند
بامواد مغذی غنیسازی شوند.
این کارشناس حوزه غذا و
دارو در تشریح فواید مصرف شیر غنی شده گفت: مصرف این ماده مغذی به پرکردن
شکاف مواد مغذی در رژیم غذایی افراد کمک می کند.
مرادی مصرف این ماده غنی
سازی شده را برای کودکان بسیار مفید دانست و افزود: مصرف شیر غنی سازی شده به رشد
سالم کودکان و بهبود سلامت استخوان های آنها کمک شایانی می کند.