کارشناس فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و
داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:از فلفل سیاه، برای درمان آرتریت ،
سرماخوردگی و فشار خون استفاده می شود وتسکین دهنده رماتیسم و سرفه است .
به گزارش خبرگزاری صدا
وسیما مرکزکرمانشاه ،کارشناس فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا
و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: فلفل سیاه با سابقه کشت بیش از ۴۰۰۰ سال و استفاده آن در
تمام دنیا یکی از گیاهان و ادویه جات رایج در فهرست گیاهان دارویی و خوراکی است.
فرشاد
رشیدی افزود: فلفل سیاه گیاهی است که میوه آن ادویهای است با طعم تند و تا حدودی
سوزاننده که از بوتهای باریک و بلند و در رنگهای متنوعی، چون سبز، قرمز، زرد و
نارنجی بدست میآید و معمولا برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده میشود که بهتر
است در اواخر پخت غذا اضافه گردد زیرا افزودن زود هنگام آن موجب میشود که عطر و
طعم غذا کاهش یابد.
رشیدی
گفت: این گیاه در دوران باستان به عنوان طلای سیاه و یکی از جایگزینهای پول در
تبادلات تجاری دنیای قدیم کاربرد داشته است. طبق دیدگاه طب سنتی ایران طبع فلفل
سیاه گرم و خشک است و خواص متعددی دارد.
وی
افزود: جزء فعال فلفل سیاه "پیپرین" نام دارد که قابلیت جذب مواد مغذی
مانند ویتامین c و بتا کاروتن را افزایش میدهد. همچنین موجب جذب بیشتر کورکومین
موجو در زردچوبه میشود، به همین دلیل در مقابله با سرطان، عفونتها و التهاب موثر
خواهد بود.
وی
گفت: "پیپرین" با افزایش تولید سروتونین مانند یک داروی ضدافسردگی عمل
میکند و با افزایش بتا اندروفین در مغز در آرامش روانی موثر است.
رشیدی
با اشاره به برخی از دیگر خواص فلفل سیاه گفت: در فصلهای سرد سال در درمان
سرماخوردگی و سرفه و سینوزیت موثر است.
وی
گفت: بیمارانی که مبتلا به رماتیسم هستند میتوانند به عنوان تسکین دهنده رماتیسم
و آرتریت علی الخصوص در فصلهای سرد از آن استفاده کنند.
رشیدی
افزود: فلفل سیاه با تقویت سوخت و ساز و متابولیسم بدن و باعث کاهش وزن و کمک به
کنترل فشارخون میشود.
وی
گفت: این گیاه سودمند خاصیت ضد نفخ ، کمک به درمان سنگ صفرا، پیشگیری و
درمان آلزایمر و رقیق کننده خون را دارد.