رئیس اداره
تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: با
توجه به سرد تر شدن هوا احتمال شیوع بیماریهای تنفسی به ویژه آنفلو آنزا در جامعه بیشتر شده و
یادآوری رعایت نکات
بهداشتی جهت
پیشگیری از ابتلای افراد به این بیماری لازم به نظر می رسد.
دکتر ویا رحیمی در این خصوص عنوان کرد:
علایم شروع این بیماری ناگهانی بوده و با
علایمی مانند
درد شدید
عضلانی و مفصلی، بی اشتهایی، سردرد شدید، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، عطسه، گلودرد، احساس ناراحتی شدید در قفسه سینه، سرفه خشک و شدید،
خستگی و ضعف
باتداوم 2یا 3
هفته ای و تظاهرات گوارشی همراه می باشد.
وی افزود: سرماخوردگی و آنفلوآنزای
فصلی هر دو بیماری ویروسی می باشند و تنها از نظر نوع ویروس و شدت علایم با هم
تفاوت دارند. بعضی از افراد و گروههای سنی که در معرض ابتلای بیشتر بوده و در صورت
ابتلا احتمال عوارض بیماری نیز در آنها بیشتر می باشد عبارتند از کودکان زیر 5 سال
، زنان باردار، سالمندان بالای 65 سال ، بیماران مبتلا به دیابت ، افراد دارای
بیماری مزمن ریوی ، بیماران قلبی عروقی، افراد با بیماری مزمن کلیوی و افراد
دارای نقص سیستم ایمنی .
او گفت: همچنین کلیه کارکنان مراکز
درمانی که با بیماران ارتباط دارند، کارکنان مراکز نگهداری سالمندان و افرادی که
در خانواده از بیماران و یا افراد سالمند نگهداری میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلای
به آنفلوانزا می باشند و توصیه می شود این
افراد پر خطر ضمن مشاوره با پزشک حتما واکسن آنفلوانزا دریافت نمایند.
رئیس اداره
تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که افراد مبتلا به آنفلوانزا قبل و
بعد از شروع علائم میتوانند بیماری را به دیگران انتقال دهند و ویروس آنفلوانزا در
هنگام سرفه یا عطسه و حتی صحبت کردن از طریق هوا به دیگران منتقل میشود لذا راههای
پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار آسان است: رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی مکرر دستها، رعایت آداب
تنفسی در زمان عطسه و سرفه کردن، رعایت فاصله حداقل یک متر از افراد در زمان صحبت کردن، استفاده از ماسک ،
پرهیز از دست دادن،
روبوسی با
افراد بیمار و پرهیز بیماران از حضور در مکان های پر جمعیت از راه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا است.
وی افزود: دانش آموزان می توانند ضمن
ابتلای خود بیماری را به سایر دانش آموزان و همچنین خانواده ها انتقال دهند . برای
جلوگیری از
ابتلا دانش
آموزان به بیماری های تنفسی به ویژه آنفلوآنزا در مدارس رعایت نکات بهداشت فردی
باید به آنها آموزش داده شود.
دکتر رحیمی یادآور شد: شستشوی مکرر و
صحیح دست ها با آب و صابون به خصوص قبل ازخوردن غذا ، پرهیز از تماس دست ها با چشم
و دهان، جلوگیری از وارد کردن اشیا خارجی مثل مداد به دهان ، آموزش آداب صحیح عطسه و سرفه کردن ، استفاده از
دستمال کاغذی، رعایت فاصله حداقل یک متر از کسانی که تب و سرفه دارند، عدم استفاده از ظروف غذا خوری مشترک ، استفاده
شخصی از وسایل و لوازم
التحریر در
مدرسه و عدم حضور دانش آموزان بیمار در کلاس درس تا 24 ساعت بعد از قطع تب از نکاتی است که دانش آموزان باید در
مدارس رعایت کنند.
او گفت: از
دیگر مواردی که توصیه آن در مورد بیماران لازم به نظر می رسد این نکته می باشد که
عامل اصلی عفونتهای تنفسی در این بیماریها ویروسها بوده و نیازی به مصرف داروهای
آنتی بیوتیک وجود ندارد ، لذا بیماران به هیچ وجه نباید خودسرانه از این داروها
استفاده نموده و یا در مراجعه به مراکز درمانی درخواست تجویز آنتی بیوتیک را بنمایند،
پزشک معالج در مواقع لازم خود داروی مورد
نیاز بیمار را تعیین خواهد نمود.
رئیس اداره
تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو تاکید کرد: نهایتا باید خاطر نشان
کرد که مهمترین سفارش برای بهبود سریعتر بیماران داشتن تغذیه مناسب شامل سوپ و
مایعات گرم ، نوشیدن آب و
مایعات به
مقدار زیاد، استفاده از بخور و شستشوی حلق و بینی و داشتن خواب و استراحت کافی می
باشد.