تشریح عملکرد معاونت غذا و داروی دانشگاه در حوزه های مختلف در سال 1402

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عملکرد حوزه های مختلف این معاونت را در سال جاری تشریح کرد و گفت از ابتدای سال تا کنون تعداد 919 مورد بازدید غذایی و 128مورد بازدیدهای آرایشی و بهداشتی  ، 232 مورد پروانه صادره شده ,354 مورد پروانه تمدید شده و تعداد281 مورد گواهی بهداشت صادره شده است و همچنین تعداد 237 هزار و 721 مورد اقلام آرایشی عیر بهداشتی و تاریخ مصرف گذشته توقیف و  تعداد 43 هزار و 915 قلم نیز توسط حوزه مدیریت نظارت بر مواد غذایی خوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی صورت گرفته معدوم شده است.

دکتر مجرب در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه عنوان کرد: مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بعنوان یک مدیریت پیشرو در کشور که همواره در ردیف دانشگاههای مطرح در اکثریت سیاستگذاری های کلان تجهیزات پزشکی ایفای نقش دارد و امسال نیز موفق به تامین و تحویل 9 دستگاه یونیت دندانپزشکی معاونت بهداشتی ،تجهیز بیمارستان جدید الاحداث شهرستان روانسر ، تامین و تحویل تیوپ سی تی اسکن بیمارستان پاوه ، یک دستگاه آندوسونوگرافی بیمارستان امام رضا (ع)، ۲ دستگاه رادیولوژی ثابت دیجیتال بیمارستان امام رضا (ع) و آیت‌ا... طالقانی و تجهیز بیمارستان جدید الاحداث ثارالله مرز خسروی شد.

وی افزود: تامین تجهیزات گروه ارولوژی بیمارستان امام رضا (ع)،  یک دستگاه امحا زباله بیمارستان جوانرود ،تجهیز 16 تخت NICU بیمارستان امام رضا (ع)، تجهیز 70 تخت بخش های بازسازی شده بیمارستان طالقانی ، یک دستگاه MRI بیمارستان امام رضا (ع) و یک دستگاه آنژیوگرافی قلبی بیمارستان امام علی (ع) نیز از دیگر اقدامات این حوزه است.

به گفته دکتر مجرب نظارت مستمر بر وضعیت ملزومات مصرفی مراکز درمانی دولتی و خصوصی از جمله مصرف منطقی ، کمیته های دارو و تجهیزات ، ثبت برند و کد IRC، بازرسی از اصناف و شرکت های توزیع کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی سطح استان ،نظارت بر امحای اقلام کاشتنی ارتوپدی خارج شده از بدن بیماران در مراکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی سطح استان نیز توسط این حوزه انجام شده است.

وی همچنین افزود: اجرای طرح ملی تامین و توزیع شیرخشک های رگولار و اصلاح سیاست ارزی آن با انجام 3 مانور بازرسی از تمام شرکت های پخش توزیع کننده شیرخشک و داروخانه ها و کنترل و نظارت بر فرایند توزیع آن، کنترل نظارت بر عطاریها، باشگاه های ورزشی در ساعات اداری و غیر اداری و ایام تعطیل در قالب اکیپ¬های بازرسی اختصاصی و به صورت گشت مشترک با اماکن توسط حوزه فراورده های طبیعی، سنتی ومکمل این معاونت انجام گرفته است.

دکتر مجرب همچنین عنوان کرد: کارشناسی بیش از ٢٣٠٠ مورد عوارض ناخواسته دارویی ثبت شده دانشگاه های کشور در سامانه کشوری ADR ، پاسخ گویی به تماس های مشاوره دارویی،کمبود دارویی و رسیدگی و بارگذاری مستندات شکایات دارویی سامانه ١٩٠ و ارسال گزارش به ستاد ، برگزاری جلسات کمیته تجویز و مصرف منطقی و پایش نسخ پزشکان در داشبورد تجویز و مصرف منطقی سازمان غذا و دارو و بازدید مستمر از بیمارستانهای استان و ارتقای شاخصهای تجویز دارو استان نسبت به سال قبل نیز از مهمترین اقدام صورت گرفته توسط اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی و تجویز و مصرف منطقی دارو در معاونت غذا و دارو صورت گرفته است.

به گفته وی عملکرد مدیریت نظارت بر دارو و فرآورده های سلامت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز شامل اعطای 25 مجوز تأسیس داروخانه در استان به داروسازان متقاضی واجد شرایط، اعطای6 مجوز تبدیل وضعیت خدمات رسانی داروخانه به شبانه روزی در استان، اعطای6 مجوز تأسیس شعبه ی استانی شرکت های پخش فرآورده های سلامت محور، افزایش نظارت و بازرسی در داروخانه ها در راستای بررسی حسن اجرای طرح دارویار، افزایش نظارت بر عرضه ی داروهای مشمول استعلام در سامانه تی تک توسط داروخانه ها می باشد.

وی افزود: همچنین افزایش نظارت بر امور شرکت های دارویی و همچنین نظارت بیشتر بر توزیع اقلام دارویی پلن دارو کسری، جذب سهمیه های مازاد بر سهمیه استان درخصوص برخی اقلام دارویی کمبود کشوری نظیر،IVIG، انواع سرم، آمپول های تزریقی و....، افزایش تعداد مجوز اعطا شده به داروخانه های متقاضی دریافت داروهای خاص و دارای پلن در راستای تسهیل دسترسی بیماران به دارو از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه است .

دکتر محرب همچنین گفت: تعداد2 هزارو   938 نمونه دریافت شده و تعداد35057 آزمون انجام شده است ،همچنین اعتبار بخشی 30 روش آزمون،شرکت در 7 آزمون مهارت آزمایی،برگزاری 4 دوره آموزشی،جذب 3 نفر کارشناس متخصص،ممیزی و پیگیری 70 آزمایشگاه تحت نظارت،پیگیری و دریافت یک دستگاه PCR جهت آزمون های تراریخته از اقدامات انجام شده در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و داروی دانشگاه در سال ۱۴۰۲ می باشد.