دو مقاله از مهندس بدریه سحرگاهی کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت
غذا و دارو در نهمین کنگره ملی پیشگیری و درمان چاقی پذیرفته شد.
در مقاله اول با عنوان "تشریح استراتژی های موفق ایران
در برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس روغن های گیاهی " بر استراتژی های موفقیت آمیز
ایران که نتیجه همکاری عالی سازمان غذا و دارو
، سازمان استاندارد و صنایع روغن خوراکی بوده است تاکید شده است .
در این مقاله
از برنامه های پایش محصولات در سطح عرضه
(PMS) و
نیز برنامه عملیاتی (HOP) به
عنوان کارآمدترین استراتژی های موفقیت برنامه
کاهش اسیدهای چرب ترانس روغن های گیاهی تاکید گردیده است.
عنوان مقاله دوم نیز
"مقایسه روند شاخص سهم مرگ و میر ناشی از چاقی در ایران و جهان" بوده است
که نتایج آن نشان می دهد سهم
مرگ و میر ناشی از چاقی هم در ایران و هم در جهان تا سال ۲۰۱۹ رو به
افزایش بوده اما خوشبختانه از ۲۰۱۹ رو به کاهش است.
این پژوهش نشان داده است سهم مرگ و میر ناشی از چاقی در ایران
در مقایسه با آمار جهانی آن بیشتر کاهش داشته است که نشاندهنده موفقیت بیشتر وزارت
بهداشت و درمان ایران طی سالیان اخیر در افزایش آگاهی مردم به پیامدهای چاقی، پیروی از رژیمهای غذایی سالم تر ، ترویج فعالیت
های بدنی بیشتر و نیز موفقیت در روشهای جراحی
بیماریهای وابسته به چاقی خصوصا جراحی های قلب می باشد.
کاهش سهم مرگ و میر ناشی از چاقی در ایران و جهان بعد از پاندمی کووید ۲۰۱۹ بیانگر ارتقاء باورهای بهداشتی و سلامتی مردم می
باشد.
گفتنی است این کنگره در تاریخ ۳۰-۲۸ آذر
در مرکز همایشهای رازی برگزار شد.