اخبار

رمضان امسال غذاهایی بخورید که به کندی هضم می شوند

رمضان امسال غذاهایی بخورید که به کندی هضم می شوند
با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در ماه مبارک رمضان امسال، روزه داران غذاهایی مصرف کنند که به کندی هضم می شوند. حبوبات و غلات مانند جو، جو دو سر، لوبیا ، عدس و آرد سبوس دار از جمله غذاهای دیر هضم و غذاهای زود هضم نیز شامل آرد سفید و قند است.

مسوول بخش تغذیه بیمارستان سینا به روزه داران توصیه کرد: با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در ماه مبارک رمضان امسال، غذاهایی مصرف کنند که به کندی هضم می شوند.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی بیمارستان سینا، لیلا بابایی افزود: غذاهای حاوی فیبر زیاد که معمولا هشت ساعت در دستگاه گوارش می مانند از جمله غذاهای دیرهضم به شمار می روند در حالیکه غذاهای زود هضم سه تا چهار ساعت در معده می مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.
وی اضافه کرد: حبوبات و غلات مانند جو، جو دو سر، لوبیا ، عدس و آرد سبوس دار از جمله غذاهای دیر هضم و غذاهای زود هضم نیز شامل آرد سفید و قند است.
مسوول بخش تغذیه بیمارستان سینا خاطرنشان کرد: غذاهای پر ادویه بیشتر موجب تشنگی می شوند؛ همچنین بر خلاف تصور رایج در جامعه، مصرف چای هنگام سحر موجب تشنگی بیشتر می شود زیرا چای باعث دفع نمک های معدنی می شود.
بابایی تاکید کرد: مهمترین مساله هنگام افطار، حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن است و به همین منظور دریافت یک منبع انرژی به شکل گلوکز مانند خرما، آب میوه ، شیر همراه با خرما ، موز یا عسل ضروری است .
وی ادامه داد: استفاده از سوپ و آش سبزیجات و شیر برنج که سرشار از ویتامپنها و مواد معدنی است، می تواند افطاری مناسب باشد .
مسوول تغذیه بیمارستان سینا به روزه داران توصیه کرد از مصرف نوشیدنی های گاز دار و بسیار خنک ،آب یخ و چای داغ بطور پی درپی خودداری کنند.
بابایی خاطرنشان کرد مصرف زولبیا و بامیه سلامت روزه داری را به خطر می اندازد چون موجب سیری زود رس، کاهش اشتها وحذف وعده اصلی غذا، اختلالات گوارشی و تشدید علائم ترش کردن معده می شود .
به گفته وی، دراغلب موارد طبخ غذا از روغن چند بار مصرف برای سرخ کردن استفاده می شود که اثر سرطان زایی دارد و به دلیل قند و چربی بالا موجب چاقی و اضافه وزن در انتهای ماه رمضان خواهد شد .
بابایی افزود: مصرف زیاد غذاهای چرب باعث بی اشتهایی در هنگام سحر می شود چون هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی تری است و از طرفی بالا بودن مصرف غذاهای چرب باعث افزایش کلسترول و چربی خون خواهد شد گرچه ممکن است فرد در طول ماه رمضان کاهش وزن نیز داشته باشد.

منبع: سلامت نیوز

۳۱ تیر ۱۳۹۱ ۱۲:۲۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید